Arhivă blog

miercuri, 31 august 2011

NICOLAE MAVRODIN din Constanţa avea 16 ani la Revoluţie !

"Legendarul" Mavrodin dand piept cu legea
Lista luptatorilor in revolutie „remarcati prin fapte deosebite”, publicata de SSPR In Monitorul Oficial nr. 467 bis din 7 iulie 2010,se refera la cei care au obtinut preschimbarea certificatelor conform legii 341/2004.
 
8634- LRMM- 00726 -MAVRODIN NICOLAE –DUMITRU, ELENA- CONSTANTA,26.09.1973 

Preschimbarea certificatului s-a facut in 2009,presedintele CPRD fiind senatorul liberal Raymond Luca,iar Secretar de Stat la SSPR,psd-istul Emil Cutean.Eroul nostru declara că a fost cel mai tânăr dintre revoluţionari,avand 16 ani când a pus steagul României pe sediul Securităţii din Constanţa(sic).

"Am coborât în beciul Securităţii şi am eliberat de acolo şase deţinuţi politici. Am carnet de revoluţionar, dar mă gândesc să îl rup, deşi nu ştiu dacă e bine. Dar aş renunţa la drepturile mele de revoluţionar pentru că nu sunt mulţumit de ceea ce se întâmplă în ţara asta", declara  revolutionarul-erou Mavrodin cu ceva timp in urma.

La 22 de ani care au trecut de atunci,constat ca Revolutia din decembrie 1989  “a nascut”  o generatie de copii-luptatori mai ceva decat  Jihadul islamic!

Constanteanul Mavrodin,“simbolul “ revolutiei   din decembrie 1989(asa cum ii place sa-si spuna), curajosul lesinat pe faleza Cazinoului,cand l-au “umflat” jandarmii, s-a autointitulat presedintele Fundatiei Nationale pentru Tineret. Printre membrii “marcanti” ii gasim pe fostii  parlamentari PSD:Raj Tunaru (presedinte de onoare),Dorin Lazar Maior,Vasile Duta si Traian Rece,  toti anchetati si  condamnati de instantele judecatoresti de-a lungul timpului, pentru diferite infractiuni. Iata cum se regasesc si actioneaza” marile spirite” ale vremurilor noastre  pe care le traim!
Fundaţia Naţională pentru Tineret condusă de Mavrodin s-a înfiinţat prin Legea nr.146/2002, ca urmaşă a Asociaţiei Tinerilor Revoluţionari, constituită în anul 1994. Până în anul 2002, când s-a emis aceasta lege, se stabilise ca tot ceea ce a aparţinut UTC-ului să revină unei singure fundaţii, şi anume, Fundaţia Naţională pentru Tineret, care reunea toate structurile asociative de tineret din Romania. Din punct de vedere legal, Fundaţia Naţională pentru Tineret devenise, atunci, succesoare de drept a patrimoniului CC al UTC şi avea reprezentare nationala. 
Ce “tun”au dat “tinerii constanteni” condusi de “luptatorul remarcat pentru fapte deosebite” Nicolae Mavrodin.
Prin OU 26/2000, emisă de Executiv, tinerii de la Pontus Euxinus,avandu-l in frunte pe “abilul”Mavrodin,(pe atunci, erau membrii a unei asociaţii de revoluţionari) s-au mişcat fulgerator şi au înregistrat oficial titulatura de Fundaţia Naţională pentru Tineret ca persoană juridică.

 Mult mai târziu, în baza Legii nr. 350/2006 s-a consfinţit  mai clar existenţa acestei Fundaţii si mai ales a patrimoniului acesteia, care era constituit din imobile(construcţii şi terenuri) fonduri băneşti şi alte active aparţinând fostei gospodarii a UTC. Presa a relatat in trecut ,că Mavrodin ar fi beneficiat de la BCR, de fondurile UTC, aflate în trei conturi, în unul dintre ele aflându-se 1,8 miliarde de lei vechi. Deputatul PRM ( la cea vreme) Lia Olguta Vasilescu i-a acuzat pe cei de la fundatia condusa de Mavrodin ca si-au insusit pe nedrept o parte din fondurile UTC, aflate in administratia BCR: "Domnul N. Mavrodin a solicitat si a obtinut din partea BCR Bucuresti depozitarea fondurilor banesti care au apartinut, anterior anului 1990, fostului Comitet Central al Uniunii Tineretului Comunist, transferarea acestor fonduri in contul organizatiei sale".
 Prin OUG 105/2006 în conformitate cu legea amintita, se stabilea şi locaţia de desfăşurare a activităţii Fundaţiei, Calea Victoriei nr.120, sector 2, Bucureşti  printr-o hotărâre luată de Judecătoria sectorului 2. Aceasta cladire, atit de disputata, s-a aflat insa dintotdeauna in proprietatea Ministerului Culturii, UTC neavind decit drept de folosinta asupra ei. Printr-un document din 1981, imobilul a trecut din administrarea Muzeului Satului in administrarea CC al UTC, care l-a folosit pina in decembrie 1989. In 1990, Consiliul Frontului Salvarii Nationale, la cererea lui Gabriel Liiceanu si a lui Alin Teodorescu, a aprobat darea in folosinta a acestui spatiu catre GDS. Astfel, Muzeul Satului, subordonat Ministerului Culturii, in calitate de proprietar al imobilului, a semnat un contract de inchiriere cu GDS, care a fost reinnoit de mai multe ori.
Tot in 2006, s-a înfiinţat şi Consiliul Naţional al Tineretului care aduna reprezentanţii fundaţiilor pentru tineret judeţene. Nume precum : Iulian Dascălu şi Valeriu Mataca erau cunoscute,si toti stiau ca sunt ”locotenentii” lui  Mavrodin. In acea perioada,  Mavrodin  Nicolae cheltuia banii din fondurile fostei UTC pe excursii costisitoare, maşini scumpe si petreceri simandicoase.   
  Vreo 3 ani, Nicolae Mavrodin a dispărut cu o buna parte din bani, o sumă aproximata de fosti membri ai Fundatiei, la vreo 2 milioane de dolari USA. Dupa disparitia subita a “eroului” nostru, Fundatia a adunat la nivel national datorii imense. Conform declaratiilor facute unui ziar local,fostul secretar general al Fundatiei, Segher Adrian declara: „Respectivul Nicolae Mavrodin nu a făcut ceva concret pentru tineret.. Niciun obiectiv principal al Fundaţiei nu cred că a reuşit să-l atingă vreodată. Cele câteva mici programe, cursuri pe care le organiza ca activităţi sociale nu erau suficiente şi reprezentative pentru Fundaţie. Nu ştiu de unde proveneau donaţiile şi sponsorizările care ajungeau la Fundaţie şi ce făcea de fapt cu acei bani. Totul era contabilizat de el şi nu aveam acces la acte, la chitanţe. Doar contabilul şi avocaţii ştiau de ele. În momentul în care mi-am dat seama că obiectivele Fundaţiei nu erau nici pe departe atinse am renunţat să mai fac parte din Fundaţie. În tot acest timp am lucrat ca voluntar. Nu mă plăteau pentru ceea ce făceam. Ceilalţi colegi ai mei aveau contract de muncă. Dar ele erau doar pe hârtie pentru că, în fond, nici ei nu cred că erau plătiţi. Nu am avut niciodată pretenţii băneşti. Eu vroiam să fac ceva în a ajuta tineretul, credeam în acest ideal, al prieteniei şi al dreptăţii”. Fostul secretar general mai spunea in continuare:Avea datorii peste tot. Obişnuia să împrumute bani fără  să-i mai dea înapoi. Inclusiv şi eu i-am împrumutat o sumă de bani şi nu mi i-a mai restituit nici în ziua de azi. Nu e un om de cuvânt. Pentru tot ceea ce a făcut, acest om ar trebui închis. În Constanţa, Nicolae Mavrodin este cunoscut ca un om care înşeală, are dosare de cercetare pentru fals, delapidare si înşelăciune”
Din 2010, Fundaţia Naţională pentru Tineret a devenit Fundaţia Europeană pentru Tineret.  Altă Mărie cu aceeaşi pălărie!        Pentru Nicolae Mavrodin,impostorul care traieşte din înşelăciuni şi falsuri  se aude zornăit de ............